5 tips voor de kinderkamer

  27-05-2018     Reacties (0)

5 tips voor de kinderkamer

5 Tips voor het inrichten van de kinderkamer

 

Als je een kinderkamer inricht moet je rekening houden met een aantal dingen. Je wil natuurlijk een gezellige sfeer creeëren, maar ook genoeg ruimte overhouden voor een speelplekje voor je kind. 

Tip 1. Zet de kamer niet te vol. 

Je hebt genoeg aan een bed, kast en eventueel een bureautje. Zo hou je genoeg speelruimte over of kan je een leuke speelhoek creeëren. 

 

Tip 2. Zorg voor een eenduidige stijl.

Door een stijl te creëren in de kinderkamer hou je het rustig. Wel zo belangrijk als je kind een rustige plek nodig heeft om er te kunnen slapen.

Tip 3. Check de veiligheid.

Niks zo belangrijk als de veiligheid van je kindje. Zorg ervoor dat de stopcontacten zijn afgedekt en er geen losse snoeren rondslingeren. Pas ook op met de verwarming.

Tip 4. Maak het echt een kamer voor kinderen.

Door leuke accessoires toe te voegen creeër je echt een gezellig plekje voor je kind. Hang leuke posters op en koop een rekje voor aan de muur om boekjes in te zetten. Een legoman of een eigen letternaam in de kleur van de kamer is helemaal stoer!  

Tip 5. Zorg voor voldoende bergruimte.

Voldoende opbergruimte in een kinderkamer is onmisbaar. Er zijn verschillende manieren om rommel makkelijk op te ruimen. Gebruik opbergboxen, manden, speelgoedkisten of rekken.


 

Lees meer

Aardwerk vazen

  23-05-2018     Reacties (0)

Aardwerk vazen Aardewerk vazen

Het woord aardewerk zegt het al. Het materiaal van aardewerk vazen wordt gemaakt van klei of leem. Veelal verzameld langs rivieren. De klei word nadat het is gedroogd gebakken en daardoor hard. Doordat het materiaal door de hoge temperaturen aan elkaar is geklit zal het niet worden verweekt door water.

Door deze eigenschap speelde aardewerk een belangrijke rol in de geschiedenis. Doordat het aardewerk niet verweert zijn vele stukken een bron van informatie. 

Wij hebben diverse aardewerk vazen in ons assortiment. Stuk voor stuk een mooi uniek accessoire geschikt voor iedere interieur. 

Lees meer

Woontip

  09-05-2018     Reacties (0)

Woontip Ben jij ook dol op het scoren van leuke woonaccesoires? Maar vind je het moeilijk om een leuk plekje te vinden in je woning? Wij geven een aantal tips hoe je je accesoires mooi in je woning kunt neerzetten.

Passende accessoires
Kijk alvorens je de accesoires koopt in de winkel of het bij elkaar past. Kijk goed of de kleuren niet met elkaar vloeken, en of er voldoende afwisseling is in structuur, hoogte en verschillende accesoires zoals vaasjes, mandje, kandelaar, waxinelichthouder, fotolijstje of een bloempot met plant. Koop dus niet klakkeloos wat accessoires in de uitverkoop, maar besteed echte aandacht aan het totaalplaatje. 

Tak of bloem
Een tak of bloem in een vaas of fles doet wonderen voor het totaalbeeld. Ook kan je hierbij goed inspelen op de seizoenen. Een mooie bloem voor de lente/zomer en een mooie herfsttak voor het naseizoen. 

Stop met het kopen van 2 stuks
Bijvoorbeeld 2 stuks kandelaren, vaasjes, bloempotjes. As je er maar 1 van elk koopt creër je een veel speelsere en hippere uitstraling dan dat je er 2 van koopt. 

Groeperen van accessoires 
Probeer je accessoires mooi te groeperen zodat het een mooie eenheid vormt. Je creëert dan een echte eye-catcher waar je naar wilt blijven kijken.  Zo voorkom je ook dat de accessoires her en der door je huis heen staan.

Lees meer

Woontrends lente 2018

  29-04-2018     Reacties (0)

Woontrends lente 2018 Woontrends lente 2018

De lente komt eraan! Het is weer langer licht buiten en de vogeltjes horen we weer fluiten.
Tijd om je interieur om te toveren in een fris en fleurige uitstraling. 
Benieuwd naar de laatste woontrends voor de lente? Lees dan verder!

Frisse en lichte kleuren

De kleuren van deze trend zijn erg verschilend en divers. Pasteltinten zijn dit jaar helemaal hot, maar ook beige en zand zien we wel.  Door lichte kleuren te gebruiken geef je je interieur een frisse en lichte uitstraling. 
Donkere en felle kleuren zien we deze lente ook veel. Denk aan geel, bordeauxrood en smaragdgroen. Past minder goed bij de lente, dus probeer het goed te combineren met zachte en frisse kleuren om toch de lente in huis te halen.

Natuurlijk licht

Doordat de dagen langer zijn kunnen we genieten van het natuurlijke daglicht. Vevang je dikke donkere gordijnen door lichte doorzichtige gordijnen. Zo kun je vanuit binnen ook genieten van het zonnetje!

Accessoires

Gekleurd glas is deze lente helemaal hip! Denk aan een vaas of gekleurde drinkglazen in pasteltinten zoals lichtblauw of zachtroze.

Rieten, grof geweven manden zien we veel  dit jaar. Vul je mand met aarde en zet er een mooie plant in. Staat super leuk in je tuin!

Krijg jij al de lentekriebels? Ga gauw aan de slag met onze tips.

Lees meer

Slaapkamer tips

  22-04-2018     Reacties (1)

Slaapkamer tips Slaapkamer ideeën

Zoek jij voor je slaapkamer nog leuke ideeën? Zorg ervoor dat je het naar je eigen stijl en smaak inricht.  Mist er nog iets in je slaapkamer of wil je jouw slaapkamer een make-over geven? Lees dan onderstaande tips.

Kasten

Je slaapkamerkast is een groot meubel waarmee je je stijl goed kan benadrukken. Neem een houten kledingkast voor een stoere, maar warme sfeer. Kledingrekken zien we ook veel. Hiermee laat je niet alleen je interieurstijl zien, maar zien we ook meteen je stijl voor fashion!

Wanneer je juist kiest voor een rustige slaapkamer, neem dan een onopvallende kast. Bijvoorbeeld een kast die in een wand gesloten is. Of waar elke vrouw van droomt: een inloopkast.

Nachtkastjes

Een nachtkastje is een kleiner meubel waarmee je je stijl kan benadrukken. Denk aan een houten boomstam, een bakkerskastje of een metalen bijzettafeltje. Koop hem nieuw of tover zelf een oud kastje of oude koffertjes om tot een trendy nachtkastje! 

Verlichting

Verlichting is in iedere ruimte bepalend voor de sfeer. Ga voor een mooie plafonnière of een hanglamp, lampen op de nachtkastjes of een leuke lichtjesslinger. Denk ook aan leuke kaarsenhouders.

Muren

Aan de muur kun je hele leuke accessoires hangen. Denk hierbij aan spiegels, wandkaarten, foto’s en posters met leuke quotes. Daarnaast kun je nog denken aan leuke (neppe) hertenkoppen aan de muur.

Vloerkleed

Door een vloerkleed neer te leggen creëer je een warme sfeer in de slaapkamer. Ook handig voor als je geen vloerverwarming hebt en je geen koude voeten wilt als je net uit je bed komt rollen.

 

Lees meer| Meer