Vier alternatieven voor de traditionele kerstboom

Misschien heb je te weinig plek in huis of hangen de katten elk jaar in de boom. Welke reden je ook hebt, je wilt dit jaar eens iets anders dan een traditionele kerstboom. Gelukkig zijn er een heleboel alternatieven voor de kerstboom te bedenken en ik heb er vier voor je op een rijtje gezet.

Een kerstboom van houten planken

Een van de handigste manieren om een alternatieve kerstboom te creëren is het maken/kopen van een kerstboom van planken. Hier kun je allerlei windlichten op zetten, aan de buitenkant een lichtjesslinger hangen en leuke andere versieringen erin zetten. 
Een hele originele manier dus om toch sfeer in huis te brengen, maar niet die lastige naalden overal in huis terug te vinden. 

Kerstboom aan touw

Heb je ook geen ruimte voor een kerstboom van planken, dan is wanddecoratie in de vorm van een kerstboom natuurlijk ook een leuk alternatief. Het leuke van deze kerstboom aan touw is dat je er nog steeds lichtjes in kunt hangen en ook gewoon ballen en andere kerstboom decoratie.

Kerstboom van krijtstift

Is er een wand die je toch al in een ander kleurtje wilde verven? Denk dan eens aan krijtbordverf. Wanneer je de wand daarmee verft kunt je daar heel gemakkelijk de kerstboom erop tekenen die jij graag wilt. En is kerst voorbij dan zet je er een mooie quote op met handlettering of je tekent weer iets anders wat bij die periode past.

Letterbak kerstboom

Iedereen kent wel de letterbakken van vroeger. Nou inmiddels zijn ze weer helemaal hip. Echter worden ze nu doorgaans voor andere dingen gebruikt. Daarom is de letterbak kerstboom ook zo leuk. Deze kun je rechtop zetten en daar allerlei kerst decoratie in zetten. Maar je kunt hem natuurlijk ook liggend gebruiken. Net wat je wilt!

Zoals je ziet, genoeg leuke manieren om de traditionele kerstboom te vervangen. Óf om gewoon nog een extra kerstboom in huis te hebben. Dat is natuurlijk nog wel het allerleukste!

Zet jij een traditionele kerstboom neer of ga je toch voor een van de alternatieven?


https://www.betondeco.nl/Houten-Planken-Kerstboom
https://www.betondeco.nl/Kerstboom-aan-Touw
https://www.betondeco.nl/Letterbak-Kerstboom

    25-11-2017 16:12     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.