5 tips voor een opgeruimd huis

Een rommelig huis kan stress geven. Een belangrijke reden dus om je huis op te ruimen en nog belangrijker: opgeruimd te houden.

Met de onderstaande tips helpen we jou een eind op weg!

1. Leer jezelf aan om elke dag voordat je naar je bed gaat even de troep die je die dag gemaakt hebt op te ruimen. Zo wordt je iedere dag wakker in een opgeruimd huis en kan je je dag goed beginnen. 

2. Mee zingen is goed om je energieniveau hoog te houden en het helpt bij het verlagen van de stress. Gebruik muziek dus om de troep in je huis aan te pakken. Maak een paar muzikale uithalen en je zal versteld staan dat je niet eens zo moe bent dan je zou verwachten. Zet ‘m op!

3. Minder spullen = meer rust in je hoofd
Heb je een overload aan spullen in je huis waar je niks meer mee doet? Maak dan een selectie van spullen waar je niks meer mee doet (en wilt doen) en een selectie van spullen die je echt wil bewaren. 

4. Stel kleine en haalbare doelen.
Bij het aanmaken van een nieuwe gewoonte is het goed om realistische doelen te stellen. Werk hier consequent aan en geef jezelf een beloning bij iedere vooruitgang. 

Dit geldt ook met schoonmaken. Als je jezelf kleine doelen stelt, ook die slechts een minuut tijd kosten, behoud je het overzicht en zit je niet tegen die grote klus aan te hikken die een halve dag in beslag neemt. Verdeel grote klussen in kleine. Dit geeft een meer bevredigd resultaat en dat is waar we op uit zijn.

5. Geniet van het resultaat
Heb je jezelf aan de slag gezet om je huis op te ruimen? Is het gelukt? Goed bezig. Je zult merken dat als je het ook maar een beetje bijhoudt dat het helemaal niet zo moeilijk is en dat je een stuk gelukkiger wordt van je opgeruimde huis. Blijf jezelf belonen als je weer een doel hebt bereikt.

Heb je bijvoorbeeld de badkamer schoon gemaakt? Verwen jezelf dan met een lekkere spa-dag bij jezelf thuis. Laat het bad vollopen met een heerlijke badolie, pak een goed boek erbij en wat te drinken en neem even lekker de tijd om bij te komen. Goede beloning voor al dat inspannende werk dat je hebt geleverd.

 

    01-04-2018 20:13     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.