5 tips voor de kinderkamer

5 Tips voor het inrichten van de kinderkamer

 

Als je een kinderkamer inricht moet je rekening houden met een aantal dingen. Je wil natuurlijk een gezellige sfeer creeëren, maar ook genoeg ruimte overhouden voor een speelplekje voor je kind. 

Tip 1. Zet de kamer niet te vol. 

Je hebt genoeg aan een bed, kast en eventueel een bureautje. Zo hou je genoeg speelruimte over of kan je een leuke speelhoek creeëren. 

 

Tip 2. Zorg voor een eenduidige stijl.

Door een stijl te creëren in de kinderkamer hou je het rustig. Wel zo belangrijk als je kind een rustige plek nodig heeft om er te kunnen slapen.

Tip 3. Check de veiligheid.

Niks zo belangrijk als de veiligheid van je kindje. Zorg ervoor dat de stopcontacten zijn afgedekt en er geen losse snoeren rondslingeren. Pas ook op met de verwarming.

Tip 4. Maak het echt een kamer voor kinderen.

Door leuke accessoires toe te voegen creeër je echt een gezellig plekje voor je kind. Hang leuke posters op en koop een rekje voor aan de muur om boekjes in te zetten. Een legoman of een eigen letternaam in de kleur van de kamer is helemaal stoer!  

Tip 5. Zorg voor voldoende bergruimte.

Voldoende opbergruimte in een kinderkamer is onmisbaar. Er zijn verschillende manieren om rommel makkelijk op te ruimen. Gebruik opbergboxen, manden, speelgoedkisten of rekken.


 

    27-05-2018 09:42     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.