10 decoratietips

Ontbreekt het jou soms ook aan inspiratie als het aankomt op jou interieur? Wij hebben 10 decoratietips op een rijtje gezet om je omweg te helpen.

1. Maak een Moodboard. Vaak is 1 plaatje als voorbeeld niet voldoende. Maak een moodboard en kleurenpalet om zo in kaart te brengen wat je eigen voor ogen hebt.

2. Maak een stappenplan. Wil je jouw woonkamer een make-over geven? Dan is het handig dat je niet eerst begint met het plaatsen van nieuwe meubels als er daarna nog geschilderd moet worden. In je enthousiasme kun je zulk soort logische dingen over het hoofd zien. Maak dus een kort en krachtig stappenplan.

3. Gebruik de juiste decoratie. Vrijwel alle kamers ogen kaal zonder de juiste decoratie. Verkeerde decoratie kan daarentegen weer zorgen dat de sfeer die je probeert neer te zetten, compleet wordt verknald. Kies de juiste decoratie die past bij jouw interieurstijl. Inspiratie doe je eenvoudig op door te kijken in woonmagazines of op internet.

4. Haal groen in huis. Maak gebruik van groen voor extra sfeer en gezonde lucht in je kamers. Planten en bloemen zijn fraaie, goedkope manieren om te decoreren en te variëren.

5. Het geheim van zwart. Zwart zal nooit de dominante kleur in je interieur worden; en terecht. Maar zwart moet je zeker niet helemaal vermijden. De juiste zwarte details zorgen namelijk voor extra diepte en definitie. Zo creëer je een fraai contrast. Overweeg eens een zwart vlak op de muur, zwarte lampen of zwarte accessoires .

6. Creëer ruimte door spiegels
Gebruik van spiegelslaten de ruimte groter lijken. Hiermee kun je speelse doorkijkjes creëren vanuit je mooie woonkamer naar bijvoorbeeld de keuken.

7. Saus een wand in een opvallende kleur.
Van een van de muren in je woonkamer een accentmuur maken maakt de ruimte levendiger en kan ervoor zorgen dat een ruimte heel anders qua vorm oogt. Een accentmuur is mooi te combineren met de kleuren van je meubels of accessoires.

8. Kies opvallende verlichting
Heb je een vrij simpele lamp of spotjes boven de eettafel hangen? Vervang deze verlichting voor een bijzonder, groter exemplaar dat echt lekker opvalt. Is de eethoek daar iets te klein voor of staat de tafel tegen de muur? Dan kan het ook leuk zijn om een toffe wandlamp op te hangen!

9. Schaf een vloerkleed aan
Een mooi, nieuw vloerkleed is de ideale partner voor het upgraden van een ruimte. Kleden geven op een natuurlijke manier een afbakening, helemaal als het een groot kleed is. Meubelen komen beter tot hun recht en het kleed deelt een kamer op in secties. Zit-, eetgedeelte bijvoorbeeld. Het gebruik van kleur en patroon in een kleed beïnvloeden het complete kleurpalet van de kamer en geven het richting.

10. Opbergen
Niets zo vervelend als spullen die overal in huis rondslingeren. Het is dan ook een goed plan om ervoor te zorgen dat je genoeg opbergmeubels hebt. Denk bijvoorbeeld aan een oude kist. Met een likje verf heb je zo een prachtige opbergplaats voor je favoriete dekens.

    01-04-2018 20:23     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.